H-3980 Sátoraljaújhely, Pataki út 39

+36 47 521 067

rexbau@rexbau.hu

2019-Ungvári pincesor és Pincék völgye Pince-kert kialakítása

A 2019-es évben az Ungvári Pincekertet a világörökségi címhez méltó állapotba sikerült kialakítani, mely egy turisztikai centrumot képez. A tervezési területen négy különböző funkciójú épület került kialakításra: pinceteraszok, családi piknikhelyek, csoportos piknikhelyek, völgyszínház.

A pinceteraszok egymással össze vannak kapcsolva, a lejtésviszonyokhoz alkalmazkodva lépcsős megközelítéssel.  A teraszok csömöszölt beton pilléralappal 20 cm vastag vasbeton fejlemezzel készültek. Függőleges teherhordó szerkezete a konzolként tervezett vasbeton pillér. A pillér burkolata 12,5-12,5 cm vastagságú helyszínen szerelt gabion falburkolat.

A családi piknikhelyek önálló egységet képeznek. A piknikhelyek lefedése az acél kerettartókra, törtartókra és keretekre illeszkedik. A fedéshez használt deszkák a Shou sugiban tradicionális japán faanyagvédelmi technikával lettek kezelve. A tervezési terület közepén központi helyen egy nagyon befogadó méretű csoportos piknikhely kerül kialakításra. A tervezett létesítmények oldalról nyitott, felülről fedett kivitelben készülnek, kivéve a csoportos piknikhelyet, amely nyári időszakban kerül lefedésre a megtervezett kötél poligonra kifeszített napvédő ernyővel (ponyva). A rendezvénytér főbejárata keleti irányból nyíló fém szerkezetű pincegádor kapuelem, amelyen keresztül a piknikhelyek és pinceteraszok megközelíthetők. A kapuelemre kerül gravírozott technológiával az Ungvári Pincék rövid leírása korabeli térképek felhasználásával. A völgyszínház nézőterét nagyobb részt, terepbe illesztve kellett kialakítani földmunkával (bevágások, részűk). Felületét egyszerű módon, a területre jellemző anyagokkal alakítottuk ki (fagerendás ülő, tereplépcső, hengerelt zúzottkő). A lelátó délkeleti oldalát kettős támfal szerkezettel (monolit vasbeton fal külső látszó oldali gabion fal takarással) kell kialakítani.

 

 

További képek érdekében kattintson a következő linkre: http://www.rexbau.hu/2019-ungvari-pincesor-es-pincekvolgye

 

 

Összes hír

Minden jog fenntartva: Rex-Bau Kft. Sátoraljaújhely

 Az oldalt készítette: Kiss Sándor   www.visualcenter.hu

A 2019-es évben az Ungvári Pincekertet a világörökségi címhez méltó állapotba sikerült kialakítani, mely egy turisztikai centrumot képez. A tervezési területen négy különböző funkciójú épület került kialakításra: pinceteraszok, családi piknikhelyek, csoportos piknikhelyek, völgyszínház.

A pinceteraszok egymással össze vannak kapcsolva, a lejtésviszonyokhoz alkalmazkodva lépcsős megközelítéssel.  A teraszok csömöszölt beton pilléralappal 20 cm vastag vasbeton fejlemezzel készültek. Függőleges teherhordó szerkezete a konzolként tervezett vasbeton pillér. A pillér burkolata 12,5-12,5 cm vastagságú helyszínen szerelt gabion falburkolat.

A családi piknikhelyek önálló egységet képeznek. A piknikhelyek lefedése az acél kerettartókra, törtartókra és keretekre illeszkedik. A fedéshez használt deszkák a Shou sugiban tradicionális japán faanyagvédelmi technikával lettek kezelve. A tervezési terület közepén központi helyen egy nagyon befogadó méretű csoportos piknikhely kerül kialakításra. A tervezett létesítmények oldalról nyitott, felülről fedett kivitelben készülnek, kivéve a csoportos piknikhelyet, amely nyári időszakban kerül lefedésre a megtervezett kötél poligonra kifeszített napvédő ernyővel (ponyva). A rendezvénytér főbejárata keleti irányból nyíló fém szerkezetű pincegádor kapuelem, amelyen keresztül a piknikhelyek és pinceteraszok megközelíthetők. A kapuelemre kerül gravírozott technológiával az Ungvári Pincék rövid leírása korabeli térképek felhasználásával. A völgyszínház nézőterét nagyobb részt, terepbe illesztve kellett kialakítani földmunkával (bevágások, részűk). Felületét egyszerű módon, a területre jellemző anyagokkal alakítottuk ki (fagerendás ülő, tereplépcső, hengerelt zúzottkő). A lelátó délkeleti oldalát kettős támfal szerkezettel (monolit vasbeton fal külső látszó oldali gabion fal takarással) kell kialakítani.

 

 

További képek érdekében kattintson a következő linkre: http://www.rexbau.hu/2019-ungvari-pincesor-es-pincekvolgye

 

 

Összes hír

A 2019-es évben az Ungvári Pincekertet a világörökségi címhez méltó állapotba sikerült kialakítani, mely egy turisztikai centrumot képez. A tervezési területen négy különböző funkciójú épület került kialakításra: pinceteraszok, családi piknikhelyek, csoportos piknikhelyek, völgyszínház.

A pinceteraszok egymással össze vannak kapcsolva, a lejtésviszonyokhoz alkalmazkodva lépcsős megközelítéssel.  A teraszok csömöszölt beton pilléralappal 20 cm vastag vasbeton fejlemezzel készültek. Függőleges teherhordó szerkezete a konzolként tervezett vasbeton pillér. A pillér burkolata 12,5-12,5 cm vastagságú helyszínen szerelt gabion falburkolat.

A családi piknikhelyek önálló egységet képeznek. A piknikhelyek lefedése az acél kerettartókra, törtartókra és keretekre illeszkedik. A fedéshez használt deszkák a Shou sugiban tradicionális japán faanyagvédelmi technikával lettek kezelve. A tervezési terület közepén központi helyen egy nagyon befogadó méretű csoportos piknikhely kerül kialakításra. A tervezett létesítmények oldalról nyitott, felülről fedett kivitelben készülnek, kivéve a csoportos piknikhelyet, amely nyári időszakban kerül lefedésre a megtervezett kötél poligonra kifeszített napvédő ernyővel (ponyva). A rendezvénytér főbejárata keleti irányból nyíló fém szerkezetű pincegádor kapuelem, amelyen keresztül a piknikhelyek és pinceteraszok megközelíthetők. A kapuelemre kerül gravírozott technológiával az Ungvári Pincék rövid leírása korabeli térképek felhasználásával. A völgyszínház nézőterét nagyobb részt, terepbe illesztve kellett kialakítani földmunkával (bevágások, részűk). Felületét egyszerű módon, a területre jellemző anyagokkal alakítottuk ki (fagerendás ülő, tereplépcső, hengerelt zúzottkő). A lelátó délkeleti oldalát kettős támfal szerkezettel (monolit vasbeton fal külső látszó oldali gabion fal takarással) kell kialakítani.

 

 

További képek érdekében kattintson a következő linkre: http://www.rexbau.hu/2019-ungvari-pincesor-es-pincekvolgye

 

 

Összes hír

A 2019-es évben az Ungvári Pincekertet a világörökségi címhez méltó állapotba sikerült kialakítani, mely egy turisztikai centrumot képez. A tervezési területen négy különböző funkciójú épület került kialakításra: pinceteraszok, családi piknikhelyek, csoportos piknikhelyek, völgyszínház.

A pinceteraszok egymással össze vannak kapcsolva, a lejtésviszonyokhoz alkalmazkodva lépcsős megközelítéssel.  A teraszok csömöszölt beton pilléralappal 20 cm vastag vasbeton fejlemezzel készültek. Függőleges teherhordó szerkezete a konzolként tervezett vasbeton pillér. A pillér burkolata 12,5-12,5 cm vastagságú helyszínen szerelt gabion falburkolat.

A családi piknikhelyek önálló egységet képeznek. A piknikhelyek lefedése az acél kerettartókra, törtartókra és keretekre illeszkedik. A fedéshez használt deszkák a Shou sugiban tradicionális japán faanyagvédelmi technikával lettek kezelve. A tervezési terület közepén központi helyen egy nagyon befogadó méretű csoportos piknikhely kerül kialakításra. A tervezett létesítmények oldalról nyitott, felülről fedett kivitelben készülnek, kivéve a csoportos piknikhelyet, amely nyári időszakban kerül lefedésre a megtervezett kötél poligonra kifeszített napvédő ernyővel (ponyva). A rendezvénytér főbejárata keleti irányból nyíló fém szerkezetű pincegádor kapuelem, amelyen keresztül a piknikhelyek és pinceteraszok megközelíthetők. A kapuelemre kerül gravírozott technológiával az Ungvári Pincék rövid leírása korabeli térképek felhasználásával. A völgyszínház nézőterét nagyobb részt, terepbe illesztve kellett kialakítani földmunkával (bevágások, részűk). Felületét egyszerű módon, a területre jellemző anyagokkal alakítottuk ki (fagerendás ülő, tereplépcső, hengerelt zúzottkő). A lelátó délkeleti oldalát kettős támfal szerkezettel (monolit vasbeton fal külső látszó oldali gabion fal takarással) kell kialakítani.

 

 

További képek érdekében kattintson a következő linkre: http://www.rexbau.hu/2019-ungvari-pincesor-es-pincekvolgye

 

 

Összes hír

A 2019-es évben az Ungvári Pincekertet a világörökségi címhez méltó állapotba sikerült kialakítani, mely egy turisztikai centrumot képez. A tervezési területen négy különböző funkciójú épület került kialakításra: pinceteraszok, családi piknikhelyek, csoportos piknikhelyek, völgyszínház.

A pinceteraszok egymással össze vannak kapcsolva, a lejtésviszonyokhoz alkalmazkodva lépcsős megközelítéssel.  A teraszok csömöszölt beton pilléralappal 20 cm vastag vasbeton fejlemezzel készültek. Függőleges teherhordó szerkezete a konzolként tervezett vasbeton pillér. A pillér burkolata 12,5-12,5 cm vastagságú helyszínen szerelt gabion falburkolat.

A családi piknikhelyek önálló egységet képeznek. A piknikhelyek lefedése az acél kerettartókra, törtartókra és keretekre illeszkedik. A fedéshez használt deszkák a Shou sugiban tradicionális japán faanyagvédelmi technikával lettek kezelve. A tervezési terület közepén központi helyen egy nagyon befogadó méretű csoportos piknikhely kerül kialakításra. A tervezett létesítmények oldalról nyitott, felülről fedett kivitelben készülnek, kivéve a csoportos piknikhelyet, amely nyári időszakban kerül lefedésre a megtervezett kötél poligonra kifeszített napvédő ernyővel (ponyva). A rendezvénytér főbejárata keleti irányból nyíló fém szerkezetű pincegádor kapuelem, amelyen keresztül a piknikhelyek és pinceteraszok megközelíthetők. A kapuelemre kerül gravírozott technológiával az Ungvári Pincék rövid leírása korabeli térképek felhasználásával. A völgyszínház nézőterét nagyobb részt, terepbe illesztve kellett kialakítani földmunkával (bevágások, részűk). Felületét egyszerű módon, a területre jellemző anyagokkal alakítottuk ki (fagerendás ülő, tereplépcső, hengerelt zúzottkő). A lelátó délkeleti oldalát kettős támfal szerkezettel (monolit vasbeton fal külső látszó oldali gabion fal takarással) kell kialakítani.

 

 

További képek érdekében kattintson a következő linkre: http://www.rexbau.hu/2019-ungvari-pincesor-es-pincekvolgye

 

 

Összes hír

A 2019-es évben az Ungvári Pincekertet a világörökségi címhez méltó állapotba sikerült kialakítani, mely egy turisztikai centrumot képez. A tervezési területen négy különböző funkciójú épület került kialakításra: pinceteraszok, családi piknikhelyek, csoportos piknikhelyek, völgyszínház.

A pinceteraszok egymással össze vannak kapcsolva, a lejtésviszonyokhoz alkalmazkodva lépcsős megközelítéssel.  A teraszok csömöszölt beton pilléralappal 20 cm vastag vasbeton fejlemezzel készültek. Függőleges teherhordó szerkezete a konzolként tervezett vasbeton pillér. A pillér burkolata 12,5-12,5 cm vastagságú helyszínen szerelt gabion falburkolat.

A családi piknikhelyek önálló egységet képeznek. A piknikhelyek lefedése az acél kerettartókra, törtartókra és keretekre illeszkedik. A fedéshez használt deszkák a Shou sugiban tradicionális japán faanyagvédelmi technikával lettek kezelve. A tervezési terület közepén központi helyen egy nagyon befogadó méretű csoportos piknikhely kerül kialakításra. A tervezett létesítmények oldalról nyitott, felülről fedett kivitelben készülnek, kivéve a csoportos piknikhelyet, amely nyári időszakban kerül lefedésre a megtervezett kötél poligonra kifeszített napvédő ernyővel (ponyva). A rendezvénytér főbejárata keleti irányból nyíló fém szerkezetű pincegádor kapuelem, amelyen keresztül a piknikhelyek és pinceteraszok megközelíthetők. A kapuelemre kerül gravírozott technológiával az Ungvári Pincék rövid leírása korabeli térképek felhasználásával. A völgyszínház nézőterét nagyobb részt, terepbe illesztve kellett kialakítani földmunkával (bevágások, részűk). Felületét egyszerű módon, a területre jellemző anyagokkal alakítottuk ki (fagerendás ülő, tereplépcső, hengerelt zúzottkő). A lelátó délkeleti oldalát kettős támfal szerkezettel (monolit vasbeton fal külső látszó oldali gabion fal takarással) kell kialakítani.

 

 

További képek érdekében kattintson a következő linkre: http://www.rexbau.hu/2019-ungvari-pincesor-es-pincekvolgye

 

 

Összes hír

A 2019-es évben az Ungvári Pincekertet a világörökségi címhez méltó állapotba sikerült kialakítani, mely egy turisztikai centrumot képez. A tervezési területen négy különböző funkciójú épület került kialakításra: pinceteraszok, családi piknikhelyek, csoportos piknikhelyek, völgyszínház.

A pinceteraszok egymással össze vannak kapcsolva, a lejtésviszonyokhoz alkalmazkodva lépcsős megközelítéssel.  A teraszok csömöszölt beton pilléralappal 20 cm vastag vasbeton fejlemezzel készültek. Függőleges teherhordó szerkezete a konzolként tervezett vasbeton pillér. A pillér burkolata 12,5-12,5 cm vastagságú helyszínen szerelt gabion falburkolat.

A családi piknikhelyek önálló egységet képeznek. A piknikhelyek lefedése az acél kerettartókra, törtartókra és keretekre illeszkedik. A fedéshez használt deszkák a Shou sugiban tradicionális japán faanyagvédelmi technikával lettek kezelve. A tervezési terület közepén központi helyen egy nagyon befogadó méretű csoportos piknikhely kerül kialakításra. A tervezett létesítmények oldalról nyitott, felülről fedett kivitelben készülnek, kivéve a csoportos piknikhelyet, amely nyári időszakban kerül lefedésre a megtervezett kötél poligonra kifeszített napvédő ernyővel (ponyva). A rendezvénytér főbejárata keleti irányból nyíló fém szerkezetű pincegádor kapuelem, amelyen keresztül a piknikhelyek és pinceteraszok megközelíthetők. A kapuelemre kerül gravírozott technológiával az Ungvári Pincék rövid leírása korabeli térképek felhasználásával. A völgyszínház nézőterét nagyobb részt, terepbe illesztve kellett kialakítani földmunkával (bevágások, részűk). Felületét egyszerű módon, a területre jellemző anyagokkal alakítottuk ki (fagerendás ülő, tereplépcső, hengerelt zúzottkő). A lelátó délkeleti oldalát kettős támfal szerkezettel (monolit vasbeton fal külső látszó oldali gabion fal takarással) kell kialakítani.

 

 

További képek érdekében kattintson a következő linkre: http://www.rexbau.hu/2019-ungvari-pincesor-es-pincekvolgye

 

 

Összes hír