Hírek

Rákóczi tábor - belső területek

A Sportkomplexum szépészeti munkálatai folynak a belső terekben. Hamarosan a teljes épület belső része elkészül. 

Tovább olvasom
RÁKÓCZI TÁBOR – Az elkészült épület
Az elkészült épület átadásra került. 
Tovább olvasom
Rákóczi tábor - Kültéri építmények III

A Sportkomplexum parkolóinak és kültéri sétányainak építései is megtörténtek. 

Tovább olvasom
Rákóczi tábor - Kültéri építmények II

A Sportkomplexum kapcsolódó sportpályáinak munkálatai folytak és elkészültek az elmúlt hónapban. 

Tovább olvasom
Rákóczi tábor - Kültéri építmények
A Sportkomplexum építésének haladását most már a környéken járók is láthatják, folynak a külső lépcsők, sportpályák munkálatai, valamint készül az épület járható tetőfelülete is!
Tovább olvasom
Rákóczi tábor további munkálatok

Megkezdődött az új év, a munkálatok bent folytatódnak az épület folyamatos fűtése mellett! #hamarosantavasz #hamarosanhatáridő

Tovább olvasom
Rákóczi Tábor - sportkomplexum év végi helyzetjelentés

Rákóczi Tábor - sportkomplexum év végi helyzetjelentés. Legutóbbi hírünket követően a Weinberg ’93  Kft. és a Rex-Bau Kft. közös projektjében, a Rákóczi Szövetség Sportkomplexumnál az épület tető födémek kialakítása (ezzel együtt az épület zárása) és a kültéri medence szerkezetépítése kapott nagy szerepet! Az elmúlt egy hónapban megtörtént az épület bezárása: december első hetében az utolsó vasbeton födémszerkezet is megöntésre került az épületen és az alumínium nyílászárók is a helyükre kerültek. Az utolsó jó időket kihasználva elkészült a homlokzat szigetelésének egy része és a kültéri medence szerkezetében is tovább haladtunk. Év végére készen van a medence teljes monolit vasbeton szerkezete. 2021. év végi állapot: szerkezetkész, épület bezárva, szakipari munkálatok megkezdődtek, kültéri medence elkészült.

Tovább olvasom
Szerkezetépítés folytatása V.

A Sportkomplexum építése újabb mérföldkőhöz érkezett: konzorciumi partnerünk a Weinberg’ 93 Kft elhelyezte az acélszerkezetű rácsostartókat és már megkezdődött a merevítő acélszerkezetek elhelyezése is. Eközben a szociális részen a legfelső, 2. emelet falai is megöntésre kerülnek és hét végével a zárófödém zsaluzásával folytatódnak a munkálatok.

Tovább olvasom
Szerkezetépítés folytatása IV.

A sportkomplexum csarnokterében elkészültek a vasbeton tartószerkezeti elemek, a lelátó sorról-sorra kerül megöntésre. A szociális rész 2. emeletének zsaluzása és betonacél szerelése készül, hamarosan a vasbeton szerkezetépítés végéhez érünk az épületnél. Eközben megérkeztek az első acélszerkezeti szállítmányok és konzorciumi partnerünk a Weinberg’93 Kft megkezdte az előszerelési munkálatokat.

Tovább olvasom
Új kétüléses kötélpálya
Magas és Szár hegyre tervezett új, kétüléses kötélpálya  2021-ben a Zemplén Kalandparkban újabb, nagy volumenű fejlesztések mennek végbe, melynek keretein belül új, kétüléses kötélpálya kialakítását végezzük el. Helyi vállalkozásként jól ismertük a kivitelezési helyszínt, mely jelentősen hozzásegített ahhoz, hogy a projekt ütemterv szerint haladjon.  Az acéloszlopokat tartó vasbetonszerkezetek kialakítása októberre teljesen elkészültek. A vasbeton szerkezetek elkészítésekor kiemelt figyelmet kellett fordítani az oszlopok rögzítéséhez szükséges tőcsavartok milliméter pontos elhelyezésére. A vasbeton szerkezetek első ütemében az alaplemez, második ütemében a feltag betonozására került sor pillérről pillére haladva. A jövőhét folyamán (2021.10.18-2021.10.20) megtörténik a libegő acél oszlopainak beemelése helikopter segítéségével.
Tovább olvasom
Szerkezetépítés folytatása III.

A kiszolgáló tér mindkét közbenső födéme 30 cm vastag, alul-felül sík monolit vasbetonlemez. A földszint feletti födémben az épület északkeleti sarkában, a födémtől és a homlokzati falaktól szerkezetileg elkülönülten vasbeton merülő medence készül.

Tovább olvasom
Szerkezetépítés folytatása II.

A terület szűkössége és a feszes ütemterv összehangolt munkafolyamatokat követel. A munkaterületen egyidőben történik a zsalutáblák elhelyezése 2 db daru segítségével, a különböző falak, pillérek és födémek szakaszos beton acélszerelése, betonozása.

Tovább olvasom
Szerkezetépítés folytatása I.

A játéktér északi (domb felőli) oldalán 7 soros lelátó épül. A játéktér lelátója és a lelátó mögötti, a lelátóval együtt betonozandó födém is 25 cm vastag monolit vasbetonlemez. A lelátó lemeze a 4 db közlekedő lépcső szakaszán felvastagszik. 20 cm vastagok a lépcsőház határoló falai és a liftakna falai is, melyek az alaplemezbe befogottak.

Tovább olvasom
Rákóczi tábor alapozása

Az épület külső határoló falai nyugati, északi és keleti oldalon - a tartószerkezeti terv szerint – 30 cm vasbeton fallal készülnek, a déli homlokzat esetében 50x50 cm keresztmetszetű kétszint magas pillérek készülnek szintén vasbeton szerkezetből.

Tovább olvasom
Rákóczi tábor - munkálatok megkezdése
RÁKÓCZI TÁBOR - MUNKÁLATOK KEZDÉSE, FÖLDMUNKA A tervezett épület bruttó 1638 m2 alapterülettel rendelkezik és magába foglal egy teremlabdarúgó illetve kézi és kosárlabdapályát, öltözőket, mosdókat és egy szaunákat és merülő medencét tartalmazó wellness részleget is. A teljes épület alatt - a tartószerkezeti terv szerint – 20 cm vastag vasbeton lemezalap készül a pillérek és egyéb nagyobb terhelések helyénél felvastagított kivitelben. Az alaplemezt a megfelelő vízzárás elérése érdekében visszatapadó vízszigeteléssel szigeteljük.
Tovább olvasom
Rákóczi Tábor komplex fejlesztésen

A Várhegy Üdülő Kft. megbízásából 2021-ben a sátoraljaújhelyi Rákóczi Tábor komplex fejlesztésen megy keresztül. A Weinberg 93 Kft-vel konzorciumban alakítunk ki egy sport és rendezvény csarnokot, valamint a tábor megfelelő működéséhez szükséges sportpályákat és környezetüket. A felvonulást követően megkezdődhetett a nagy tömegű földmunka. A kialakítandó szintek meghatározása után számos földmunkagép és tehergépjármű kezdte meg a munkálatokat, annak érdekében, hogy a több ezer m3-nyi föld és szikla a megfelelő helyre legyen szállítva.

Tovább olvasom
Megkezdődik a Rákóczi Tábor sportkomplexum építése! Ma megkaptuk a munkaterületet!

Megkezdődik a Rákóczi Tábor sportkomplexum építése! Ma megkaptuk a munkaterületet!

Tovább olvasom
A Magashegyi libegő megújul

A Magashegyi libegő megújul, elkezdődött a bontás és az új alaptestek építése #libegő #monolitvasbeton #alapozás

Tovább olvasom
Nagy projektnek lehetünk a részesei!

Nagy projektnek lehetünk a részesei! #visszaakezdetekhez #nagytömegűföldmunka

Tovább olvasom
E-bike állomások

Az E-bike állomások elkészültek, várják a dokkolókat és a bringákat! #hamarosan #ebike #fasor #interreg

Tovább olvasom
Bővítési projektünk Szerencsen

Van néhány "design-and-build", azaz tervezéstől a kivitelezésig projektünk. Ilyenkor a tervezéstől kezdve, az engedélyeztetésen át, a kivitelezésig nyújtunk komplex szolgáltatást a Megrendelőnek. Ilyen volt egy kisebb bővítési projektünk Szerencsen - Köszönjük a bizalmat! #hagyományosszerkezet #trapézlemez #acélszerkezet #iparipadló #tervezés #engedélyeztetés #kivitelezés

Tovább olvasom
Sátoraljaújhely – „Cross parkoló”

Sátoraljaújhely – „Cross parkoló” – a Zemplén Kalandpark új lehetőségeihez több vendég érkezik, bővíteni szükséges a parkoló helyeket is! Szakmai érdekesség a meglévő patak áthidalásának építése „békaszáj” elemmel

Tovább olvasom
Elkészült a teljes Ungvári Pincesor építési projektje

Elkészült a teljes Ungvári Pincesor építési projektje

Tovább olvasom
Íves zsaluszerkezet

Íves zsaluszerkezet lépcsőzetes ugrásokkal #egyedi #táblás #zsaluzat #betonozás #tömörítés #UngváriPincesor

Tovább olvasom
Parkoló építés a közlekedés fejlesztésben

Parkoló építés a közlekedés fejlesztésben

Tovább olvasom
Tavaszi-nyári fejlesztések

Tavaszi-nyári fejlesztések a városban a közlekedésbiztonság jegyében #Sátoraljaújhely

Tovább olvasom
Jégpálya – Szociális épület – P+R parkolók

Jégpálya – Szociális épület – P+R parkolók

Tovább olvasom
Ungvári Pincesor

Sátoraljaújhelyben az Ungvári Pincesor rendezvényterületet, közösségi helyet kap - Hamarosan felvonulunk #tervezés #előkészítés #organizáció #kivitelezés

Tovább olvasom
Jégpálya fedés

Jégpálya fedés - turisztikai épület ... és most a parkolók is épülnek #visszaakezdetekhez #alapszakirány

Tovább olvasom
Elkészült raktárcsarnok

Hosszú előkészítés után pár hónap alatt elkészült a raktárcsarnok. Megrendelőnknek köszönjük a bizalmat! Alvállalkozóinknak a szakszerű és pontos munkát!

Tovább olvasom
Elkészült a turisztikai épület

Elkészült a sátoraljaújhelyi jégpálya melletti turisztikai épület

Tovább olvasom
Turisztikai épület kivitelezés

Korábbi projektünk (Jégpálya lefedés) mellett elkezdődött a turisztikai épület kivitelezése! #kútalap #monolitvasbeton

Tovább olvasom
Részátadás és sajtótájékoztató

Aktuális projektünk: Sátoraljaújhely Jégcsarnok építés

Tovább olvasom
Átadták a 2. átcsúszó pályát Sátoraljaújhelyen!

Átadták a 2. átcsúszó pályát Sátoraljaújhelyen! #átcsúszópálya #építés (Fotó: MTI Vajda János)

Tovább olvasom
Elkészült a csarnok

Rőth és fiai Kft. #trapézlemez #szendvicspane

Tovább olvasom