H-3980 Sátoraljaújhely, Pataki út 39

+36 47 521 067

rexbau@rexbau.hu

Új csarnok építése - vasbeton vázzal, könnyűszerkezetes burkolattal

Cégünk a projekt előkészítésében, a kiviteli tervek készítésében már aktívan részt vett, így a Megrendelővel közösen, a kivitelezés gyakorlati oldalait szem előtt tartva, tudtuk azt nyomonkövetni. A tervek elkészülését követően megkezdetődtek a kivitelezési munkálatok, melyben cégünk generál kivitelezőként tevékenykedett.  A projekt két sarkalatos pontja a rövid határidő illetve a szűkös terület volt. Az új épület meglévő épületek közé került beépítésre, minden oldalról cca. 8-10 méteres távolságban meglévő épületek voltak találhatóak. A felhasználandó anyagokat és a kivitelezéshez szükséges gépeket mind ennek a szűkös felvonulási terletenk a tudatában kellett organizálni. A rövid határidőt bonyolította, hogy a felhasználandó anyagok között több olyan tétel is szerepelt, ami hiánycikk volt az országban, illetve gyártási ideje több hetet, hónapokat vett igénybe.

 

 

 

 

 

Az épület egy emeletes kialakítású, a földszinten gyártósorral, az emeleten szociális területekkel. Az épület tartószerkezete előregyártott vasbeton szerkezet, közbenső paneles födémmel és szintén paneles zárófödémmel. A kiegészítő szerkezetek acélszerkezetből készültek, illetve az új épületet egy meglévő épülettel összekötő zárt átjáróhíd szintén acélszerkezetből készült. A homlokzat szendvicspanel burkolattal, a tető teherbíró trapézlemez burkolattal került kialakításra. A tetőlemezre kerülő hőszigetelés és vízszigetelő lemez adta a tető további rétegrendi kialakítását. 

 

 

 

A könnyűszerkezetes homlokzatburkolat színei a környezthez alkalmazkodva kerültek kiválasztásra, hogy az új, modern szerkezeti stílus alkalmazkodni tudjon a meglévő, hagyományos szerkezetekből készült épületek egységébe. 

Összes hír

Minden jog fenntartva: Rex-Bau Kft. Sátoraljaújhely

 Az oldalt készítette: Kiss Sándor   www.visualcenter.hu